Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Intrebari frecvente

De ce este contraindicata nasterea pe cale naturala la femeile cu miopie mare?

Dilema nastere normala versus cezariana in functie de gradul afectiunii miopice a femeii insarcinate este una dintre cele mai controversate probleme legate de sarcina. In general, miopia evolueaza in special in adolescenta, dar se cam stabilizeaza pe la varsta de 21-22 de ani. Aparitia unei sarcini la o pacienta cu miopie poate duce la cresterea miopiei, mai ales daca viitoarea mamica este mai tanara de aceasta varsta.

Ce este presbiopia si cum o recunoastem?

Presbiopia este o modificare a refractiei oculare datorata pierderii, o data cu inaintarea in varsta, a elasticitatii cristalinului si muschiului care il sustine. Aceasta modificare a cristalinului are ca efect scaderea acomodatiei, adica scaderea treptata a capacitatii lui de de a vedea bine lucruri situate aproape. Debutul acestei scaderi a acomodatiei este pe la varsta de 40-45 ani, dar se accentueaza treptat pana la 60-65 de ani. Primul semn al presbiopiei este dificultatea de a citi un text cu litere relativ mici.

Cand este indicata operatia oftalmologica?

Si afectiunile oftalmologice au “timing”-ul lor: unele boli oculare sunt urgente maxime de tratament, altele pot fi amanate, dupa stabilizarea situatiei locale sau dupa ce tratamentul medicamentos nu mai este eficient.
Astfel, dezlipirea de retina este o urgenta maxima de tratament chirurgical, fiecare zi de intarziere fiind esentiala in evolutia post-operatorie. Daca este operata la timp, recuperarea vizuala poate fi maxima.

Care sunt simptomele aparitiei cataractei?

Simptomul principal este scaderea vederii, vederea incetosata, sau “scurtarea” vederii – ochiul devine miop (nu mai vede la distanta, dar incepe sa vada mai bine la aproape).